Hooge Heide
Verblijf op de Veluwe

Tuinhuis.

Het Tuinhuis bestaat uit een souterrain, dat in 1949 is gebouwd als archiefruimte voor de familie met een kleine, lichte ruimte er bovenop (het ‘Tuinhuis’). In 1973 is het Tuinhuis vergroot met de keuken, de entree / hal met wc, de slaapkamers en een extra deel van het terras. Het oude archief is nog steeds goed te herkennen in de typische grote ruimte / slaapkamer in het  souterrain.

Het Tuinhuis is binnen verbazingwekkend ruim met deels twee verdiepingen (souterrain en bel-etage). Je komt binnen via de centrale deur in de hal, linksaf zijn de aparte WC en een slaapkamer. Rechtdoor is de trap naar het souterrain waar nog een grote slaapkamer is. Vanuit de hal is tevens de trap omhoog, naar een overloop met kapstok en de ingang van de woonkamer.  De grote woonkamer met open keuken is split-level, met de woonkamer op bel-etage niveau en de keuken op de begane grond. De woonkamer heeft tevens een deur naar de gang op bel-etage niveau, die naar de badkamer met WC en de master-slaapkamer leidt.
De keuken op split-level hoogte is nieuw en ruim opgezet, met onder andere combi-oven, inductie-kookplaat, vaatwasser, grote ijskast met vrieslades, veel werk-ruimte en kasten, dubbele spoelbak en diverse apparatuur. De woonkamer is ingericht in landelijke sfeer, met een grote hoekbank en meerdere diepe stoelen, samen met de eettafel met zes stoelen.
Via de woonkamer is het grote verhoogde en op het Zuiden gelegen terras toegankelijk. Het terras heeft een trapje naar de (wilde) tuin met gras, krentenstruiken en bomen. De tuin geeft een knusse ligging aan het Tuinhuis. Aan de voorzijde kijkt het Tuinhuis uit op het heideveld, omzoomd met rododendrons.

Het Tuinhuis heeft een houtgestookte kachel in de woonkamer. Deze mag worden gestookt, hout om te kloven is aanwezig onder het terras. Er is een kloofbijl aanwezig, zelf kloven dus. In de kachel mag enkel hout worden gestookt, dus geen karton, paraffineblokken of ander brandbaar materiaal gebruiken. Voor het aanmaken enkel kranten en lucifers gebruiken (kortom, behendig vuur stoken).
Het Tuinhuis is tevens voorzien van centrale verwarming, de bediening zit in de woonkamer, bij binnenkomst rechts op de muur.

Het Tuinhuis heeft Wifi en is aangesloten op glasvezel. Het Tuinhuis beschikt over een kleine TV.
Het Tuinhuis is met de drie slaapkamers en twee WC’s geschikt voor verblijf tot en met 6 of 8 personen. Honden zijn welkom mits goed opgevoed en onder appèl i.v.m. het wild rondom het huis. Er is geen omheining of hekwerk.